02/04/2020 09:48:26

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Σίγουρα κάτω από το 20% θα πέσει η ανεργία εντός του 2018

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Σίγουρα κάτω από το 20% θα πέσει η ανεργία εντός του 2018 - Media

 

Για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας εντός του 2018 και τους στόχους της κυβέρνησης, που οι οικονομικές συνθήκες επιτρέπουν να είναι πιο φιλόδοξοι, μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους θετικούς δείκτες στη βιομηχανία, τη μεταποίηση και αλλού, αλλά και για την επιδίωξη της βελτίωσης της ποιότητας των θέσεων εργασίας.

Η κα Καραμεσίνη δήλωσε ότι «κάτω από το 20% είναι σίγουρο ότι θα πέσει η ανεργία, δεν μπορεί βάση των τάσεων που υπάρχουν να μην πέσει κάτω από το 20%, το θέμα είναι αν θα φτάσει κοντά στο 18% αυτός είναι ο στόχος».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ εξήγησε ότι «δεν θέτουμε στόχους, που είναι σίγουρο ότι θα τους πιάσουμε, αλλά να σκεφτόμαστε ποιο είναι το καλύτερο που μπορούμε να φτάσουμε και να συγκριθούμε με αυτό».

Η κα Καραμεσίνη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι τρεις ποσοστιαίες μονάδες μείωσης της ανεργίας είναι φιλόδοξος στόχος αλλά εφικτός λόγω των δεικτών καθώς η συνολική οικονομία ανακάμπτει

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.