search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

ΓΣΕΕ εναντίον ΠΑΜΕ για την κατάληψη: «Κάνει σόου και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»

03.04.2018 11:53
ΓΣΕΕ εναντίον ΠΑΜΕ για την κατάληψη: «Κάνει σόου και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» - Media

 

 «To ΠΑΜΕ επιχείρησε για ακόμη μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, προσφέροντας υπηρεσίες στην κυβέρνηση, έχοντας αναγάγει σε εχθρούς τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Αυτό αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της νωρίς το πρωί από μέλη του ΠΑΜΕ το οποίο όπως σημειώνεται επέλεξε να προχωρήσει στη «γνωστή αυτή τακτική» σε ώρα τηλεοπτικής αιχμής.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΠΑΜΕ για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει συλλογικές ρυθμίσεις και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ότι αγνοεί σκοπίμως «ότι άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι με νόμο απαγόρευσαν τις διαπραγματεύσεις οποιουδήποτε οικονομικού όρου, άλλοι δεσμεύτηκαν για κατάργηση αυτού του νόμου και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 και αυτοί βρίσκονται αλλού και όχι στο κτίριο της Συνομοσπονδίας».

Συνεχίζοντας η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ολισθηρό δρόμο που επέλεξε το ΠΑΜΕ και για επιλεκτική μνήμη, «ξεχνώντας ότι όταν η ΓΣΕΕ υπέγραφε ΕΓΣΣΕ και κατώτατο μισθό 751 ευρώ, πριν τους απαράδεκτους μνημονιακούς νόμους, εκείνοι μιλούσαν για αυξήσεις όσο ένα κουλούρι και πάλι τότε έκαναν επίθεση στους ίδιους τους συναδέλφους τους».

Τέλος, αναφέρεται ότι «αντίπαλοι των εργαζομένων είναι όσοι εφαρμόζουν αντεργατικούς νόμους και όχι οι εργαζόμενοι που έχουν διαφορετική στρατηγική και αντίληψη από αυτή που ορίζει κάθε κομματική γραμμή, και ότι οι διχαστικές συμπεριφορές, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τους κυβερνώντες να τρίβουν τα χέρια τους αφού απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους, τις οποίες το ΠΑΜΕ ρίχνει στις πλάτες των συναδέλφων που δεν συμφωνούν με την κομματικά χειραγωγούμενη τακτική τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16