06/04/2020 11:13:22

Τα μηνύματα Τσίπρα στον Καμμένο για την συνεργασία τους και το πολιτικό τους μέλλον

Τα μηνύματα Τσίπρα στον Καμμένο για την συνεργασία τους και το πολιτικό τους μέλλον  - Media

 

Σαφείς αιχμές και κρυφά μηνύματα προς τον Πάνο Καμμένο απέστειλε μέσα από την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Με την συγκυβέρνηση να πατά σε δύσκολα πολιτικά μονοπάτια και τις διαστάσεις απόψεων σε κρίσιμα εθνικά θέματα να παγιώνονται μέρα με τη μέρα φαίνεται πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ έχει κενά. 

Είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, όμως με έναν κοινό πολιτικό στόχο. Την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας». Πολλοί ερμηνεύουν αυτή φράση ως ημερομηνία τέλους στις πολιτικές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. 

Η διάσταση απόψεων Τσίπρα - Καμμένου φάνηκε και στο θέμα των ελληνοτουρικών σχέσεων, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα δε φοβάται κανέναν αλλά και δεν απειλεί κανέναν, ζητώντας παράλληλα νηφαλιότητα. Κάτι που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά από τις δηλώσεις Καμμένου περί τρελού Ερντογάν και ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Ένα ακόμα ζήτημα είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά και τα σχέδια που χτίζονται πάνω σε μία προοδευτική συνεργασία για τις αναγκαίες αλλαγές που έχει ανάγκη το Σύνταγμα της χώρας. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας είπε «υπάρχουν πεδία στα οποία επιδιώκουμε ευρύτατες συγκλίσεις. Κρίσιμο θέμα η καταπολέμηση της διαφθοράς και κατάργηση του άρθρου 86 , του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργών που δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων». 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.