27/09/2020 16:40:28

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ στο BBC για την κινηματογράφηση στο Σούνιο

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ στο BBC για την κινηματογράφηση στο Σούνιο - Media

 

Το «πράσινο φως» για την κινηματογράφηση σκηνών της «Μικρής Τυμπανίστριας» του Τζον Λε Καρέ στο Σούνιο άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Το ΚΑΣ εξέτασε το δεύτερο σχετικό αίτημα του βρετανικού δικτύου, που περιελάμβανε λιγότερες ώρες γυρισμάτων στον αρχαιολογικό χώρο σε σχέση με την αρχική πρόταση. Με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά, ο χώρος θα διατεθεί στις 11 Απριλίου για να γίνει η προετοιμασία των γυρισμάτων και στις 12 Απριλίου για να γυριστούν οι σκηνές στον αρχαιολογικό χώρο.

Τα 2 μέλη του Συμβουλίου που ψήφισαν αρνητικά, δεν ήταν αντίθετα στην παραχώρηση του χώρου, αλλά δεν συναίνεσαν να δοθεί άδεια για γυρίσματα τις ώρες που το Σούνιο είναι ανοιχτό για το κοινό.

Σημειώνεται ότι η αρχική άρνηση του ΚΑΣ να παραχωρήσει τον χώρο είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, με το Συμβούλιο να απαντά ότι «η εταιρεία παραγωγής ζήτησε ουσιαστικά να κλείσει ο Αρχαιολογικός Χώρος του Σουνίου για μια ολόκληρη μέρα σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές εκατοντάδες επισκέπτες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους αρκετούς μήνες πριν την επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο».

Ικανοποίηση από Παππά - Κρέτσο

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του ΚΑΣ εξέφρασαν τόσο ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς όσο και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

"Θετική εξέλιξη η σημερινή απόφαση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου. Παρά την πρώτη αχρείαστη αναστάτωση, προχωράμε. Θωρακίζουμε το θεσμικό πλαίσιο, αξιοποιούμε τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας στον οπτικοακουστικό τομέα", έγραψε στο twitter ο Νίκος Παππάς.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

«Η ανάπτυξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομία δεν αποτελούν ασύμβατες έννοιες» σημείωσε ο κ. Κρέτσος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.