28/01/2020 08:34:03
14.1.2010

Περικοπές κόστους 10 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ

Περικοπές κόστους 10 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ - Media

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με θέμα την πορεία και την λειτουργία της ΕΡΤ. Ο υπουργός προχώρησε σε ένα απολογισμό των 100 πρώτων ημερών περιγράφοντας τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και στη συνέχεια μίλησε για την επόμενη ημέρα της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι «κληρονομήσαμε μια πολύ αρνητική κατάσταση, κυρίως λόγω της αναξιοκρατίας, της σπατάλης και του κακού τρόπου λειτουργίας» και τόνισε ότι «στόχος μας είναι η αναβάθμιση του περιεχομένου της ΕΡΤ, έτσι ώστε αυτή να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της Ελλάδας».

Αναφορικά με το νέο διοικητικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι θα διαχωριστεί η θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η επιλογή των προσώπων έχει ως κριτήρια την καλή γνώση της διοίκησης, την καλή γνώση του προϊόντος (τεχνολογίας) και το πολιτικό κριτήριο.

Βασικοί στόχοι της νέας διοίκησης θα είναι η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι το τέλος Ιουνίου, περίοδος που λήγουν οι συμβάσεις έργου που ανανεώθηκαν την 1η Ιανουαρίου, η αξιολόγηση του προγράμματος αλλά και η κατάρτιση του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για «σπάταλο οργανισμό, χωρίς στρατηγική» και έδωσε στη δημοσιότητα λίστα που περιλαμβάνει τις μειώσεις στο κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ με το συνολικό ποσό των περικοπών να «αγγίζει» τα 10 εκατ. ευρώ ενώ ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των συμβάσεων των ειδικών αλλά και των εντεταλμένων συμβούλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.