search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:27
MENU CLOSE

«Όσοι πλησιάζουν τα σύνορα κινδυνεύουν»: Ακόμη ένας νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα

03.04.2018 15:28
«Όσοι πλησιάζουν τα σύνορα κινδυνεύουν»: Ακόμη ένας νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα - Media

 

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τρίτη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο Άχμεντ Αράφα, 25 ετών, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο κέντρο του θύλακα αυτού, πρόσθεσε το υπουργείο.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είχε προειδοποιήσει και πάλι τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας ότι “θα θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο” αν πλησιάσουν στα σύνορα.

Το γραφείο του Άβιγκντορ Λίμπερμαν εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο υπουργός σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, τέσσερις ημέρες μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στις οποίες σκοτώθηκαν 17 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.

“Όλοι εκείνοι που πλησιάσουν στον φράχτη (ασφαλείας στα σύνορα) θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο” ανέφερε, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην συνεχίσουν τις “προκλήσεις”.

Ο Λίμπερμαν επανέλαβε επίσης ότι “η πλειοψηφία” εκείνων που σκοτώθηκαν “είναι τρομοκράτες τους οποίους γνωρίζαμε πολύ καλά, μέλη του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, του Ισλαμικού Τζιχάντ. Δεν ήταν αθώοι πολίτες που πήγαν να συμμετάσχουν σε μια ειρηνική διαδήλωση”.

Οι πέντε από τους 17 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή ήταν μέλη του ένοπλου τμήματος της Χαμάς, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18