search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού

04.04.2018 11:40
Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού - Media

 

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια στο Αιγαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ενημερωτικό site Πολίτης Χίου, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο σημείο, πέρασε στην ελληνική θαλάσσια ζώνη και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:27