search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:51
MENU CLOSE

Μητέρα ταΐζει το παιδί της ζωντανούς γυρίνους – Οι γιατροί προειδοποιούν για κίνδυνο παράλυσης (Video)

04.04.2018 12:02
Οδύσσεια για οικογένεια με παιδί ΑμεΑ στην Κρήτη – Τους έδιωξαν από σπίτι λόγω του παιδιού  - Media

 

Οι κάτοικοι στην κεντρική και νότια Κίνα, αγρότες οι περισσότεροι έχουν μια συνήθεια που χάνεται στο βάθος των αιώνων. Θεωρούν πως εάν ταΐσουν τα παιδιά τους ζωντανούς γυρίνους (βατραχάκια που μόλις έσκασαν από το αυγό τους) τότε εκείνα θα έχουν πάντα υγεία και δεν θα αρρωσταίνουν.

Οι γιατροί όμως προειδοποιούν: «Μην τα ταΐζετε ζωντανούς γυρίνους, υπάρχει περίπτωση από ένα ένζυμο να πειραχτεί το νευρικό τους σύστημα και να παραλύσουν». Οι αγρότες όμως στην κεντρική και νότια Κίνα συνεχίζουν να αγνοούν τις ιατρικές προειδοποιήσεις.

Και όπως φαίνεται και στο βίντεο στη νότια Κίνα στην πόλη Σενζεν, οι γονείς δίνουν ζωντανούς γυρίνους σε ένα παιδάκι που είναι δεν είναι 4 χρονών. Με το κουταλάκι η μητέρα λέει «Ένα μικρό ψάρι ένα μικρό ψάρι φάτο» και ταΐζει το παιδί της. Ο κίνδυνος για παρασιτική μόλυνση και παράλυση είναι τεράστιος.  

Η πρώτη αναφορά στην Κίνα για βρώση ζωντανών οργανισμών και κυρίως γυρίνων ή γυμνοσαλιάγκων εμφανίζεται γραπτώς το 1596 όταν ακόμη ήταν η δυναστεία των Μινγκ. Το βιβλίο ονομάζεται «The Compednium of Materia Medica» και ο συγγραφέας είναι ο Λι Σιν Ζεν.

Το πρόβλημα έχει γίνει μεγαλύτερο διότι και στους παιδικούς σταθμούς ταίζουν τα παιδάκια ζωντανούς γυρίνους και μάλιστα πολλά από αυτά μεταφέρονται στα νοσοκομεία με παρασιτική μόλυνση, ή παρουσιάζουν συμπτώματα επιληψίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:51