search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:08
MENU CLOSE

Έπαινοι γερμανικού ΥΠΟΙΚ για την Ελλάδα: Πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις

04.04.2018 13:26
Έπαινοι γερμανικού ΥΠΟΙΚ για την Ελλάδα: Πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις - Media

«Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχει καταφέρει έτσι σημαντική πρόοδο, η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η υψηλή ανεργία μειώνεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ και επισήμανε ότι το σημαντικό τώρα είναι η καλή ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στην Ευρωομάδα (Eurogroup).

«Η περαιτέρω διαδικασία θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Τώρα όμως το θέμα είναι πρώτα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμιστικών βημάτων. Πάνω σε αυτό εργάζεται η Ελλάδα. Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, η τέταρτη αξιολόγηση τρέχει. Οι Θεσμοί θα μας ενημερώσουν για την πρόοδο υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με δημοσίευμα της «Handelsblatt» περί σχεδίου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. «Στόχος τώρα είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο τρέχει ακόμη ως τον Αύγουστο. Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχει καταφέρει έτσι σημαντική πρόοδο, η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η υψηλή ανεργία μειώνεται. Σημαντικό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο η Ελλάδα θέλει να υποβάλει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τον Απρίλιο. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει μετά το τέλος του προγράμματος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα χρέους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03