search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:41
MENU CLOSE

H Apple θέλει την… Καλαμάτα της!

04.04.2018 16:04
H Apple θέλει την... Καλαμάτα της! - Media

 

Μπορεί να φαίνεται τελείως τρελό, ωστόσο είναι επίσημο: η Apple θέλει να αποκτήσει τη δική της… Καλαμάτα!

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: αυτή τη στιγμή οι υπολογιστές της Apple εφοδιάζονται με τσιπάκια της εταιρείας Intel, γεγονός που δεν ενθουσιάζει την εταιρεία, καθώς πληρώνει περίπου το 5% των εσόδων της στην Intel συν κάποια άλλα επιπλέον ποσά για αποκλειστικότητες και πρώτες χρήσεις.

Την ίδια στιγμή, η Apple χρησιμοποιεί τσιπάκια αρχιτεκτονικής ARM για τις φορητές συσκευές της (iPhone και iPad), τα οποία είναι λιγότερο ενεργοβόρα από τα τσιπάκια x86 της Intel και πιο φθηνά.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Apple επιδιώκει να κατασκευάσει πλέον δικά της τσιπάκια, αρχιτεκτονικής ARM, για τους υπολογιστές Mac προκειμένου να αντικαταστήσει τα τσιπ της Intel, με πρόσθετο στόχο, όλες οι συσκευές της εταιρείας να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και οι Mac να μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές των iPhone.

To όλο σχέδιο, σύμφωνα με το Bloomberg, φέρει την κωδική ονομασία «Project Kalamata» και, προφανώς, βρίσκεται ακόμα στη φάση του σχεδιασμού, ωστόσο, συνήθως η Apple όταν μπει σε τέτοια διαδικασία, μέσα σε μερικά χρόνια την υλοποιεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36