search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:41
MENU CLOSE

Έλενα Φραντζή: Η νέα πληροφορία για το θάνατό της που φέρνει ανατροπές στην υπόθεση

05.04.2018 06:57
Έλενα Φραντζή: Η νέα πληροφορία για το θάνατό της που φέρνει ανατροπές στην υπόθεση - Media

 

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” – Τίποτα δεν καταμαρτυρούσε ότι η Έλενα δεν ήθελε να ζήσει, αντιθέτως έκανε σχέδια για το μέλλον – 

Λίγα 24ωρα προτού φύγει προετοιμαζόταν για την αγορά επίπλων για το σπίτι της – Χθες η οικογένειά της εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Ταμασού Ησαΐα, ενώ προειδοποίουσε όσα ΜΜΕ παραπληροφορούν

Γράφει ο Φιλελεύθερος Κύπρου

Πληροφορίες που έφτασαν στον «Φιλελεύθερο» ανατρέπουν ισχυρισμούς που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα αίτια θανάτου της Έλενας Φραντζή και γεννούν νέα ερωτηματικά σχετικά με το συμβάν που αναστάτωσε το παγκύπριο.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η εφημερίδα, η εκλιπούσα προγραμμάτιζε εντός των ημερών να αγοράσει έπιπλα από μεγάλο κατάστημα της Λευκωσίας, για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συνοδευόταν από λειτουργό υπηρεσίας. Όπως μας υπεδείχθη, η πρόθεση για αγορά επίπλων δείχνει άνθρωπο ο οποίος προγραμμάτιζε μακροπρόθεσμα αλλά και άνθρωπο ο οποίος ήθελε να ζήσει. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένονται σε περίπου έναν μήνα.

Στο μεταξύ χθες η οικογένεια της Έλενας, σε μια αναπάντεχη ενέργεια, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία, ανάμεσα σε άλλα, ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Ησαΐα ο οποίος, ας σημειωθεί, απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ιερέα (που καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχλησή της από δύο πολιτικά δικαστήρια) κάτι το οποίο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Οι ευχαριστίες αφορούν την οικονομική στήριξη του Μητροπολίτη προς την Έλενα, ενόσω αυτή βρισκόταν εν ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας της Έλενας βρίσκεται σε γηροκομείο ενώ έχει δύο αδέλφια εκ των οποίων ο ένας ετεροθαλής που τυγχάνει και ανήλικος. Με την επιστολή της η οικογένεια «ευχαριστεί θερμά τον κόσμο ως επίσης και πολιτικά πρόσωπα, φορείς και οργανωμένα σύνολα που εξέφρασαν τον σεβασμό τους για τον αγώνα της Έλενας όπως επίσης και τη θλίψη τους για την απώλειά της».

Παράλληλα χαιρετίζει την απόφαση του Μητροπολίτη Ταμασσού «να παραπέμψει εκ νέου το ζήτημα του θύτη Ιερέα στην Ιερά Σύνοδο για να επανεξετάσει εις βάθος το ζήτημα θέτοντάς το στις ορθές του διαστάσεις, ώστε να ακολουθήσουν οι δέουσες ενέργειες». 

Εξάλλου καλεί την Ιερά Σύνοδο να λάβει σοβαρά υπόψη τόσο το πνεύμα της Συνθήκης Λανζαρότε όσο και τον αναθεωρημένο Νόμο που διέπει την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, έτσι ώστε να αποφασίσει και να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το είδος της ποινής που θα επιβάλει στον Ιερέα».

Παράλληλα, «χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να επανανοίξει τον φάκελο και να διώξει ποινικά τη σύζυγο του Ιερέα, με βάση τα ευρήματα τόσο του πρωτόδικου Επαρχιακού Δικαστηρίου όσο και του Ανωτάτου Δικαστηρίου που φανέρωναν την εμπλοκή της στην υπόθεση της Έλενας». Είμαστε σίγουροι ότι θα απονεμηθεί και πάλι δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια έστω και μετά τον θάνατο της Έλενας.

Τέλος, η οικογένεια δηλώνει πως «στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσει σε σύσταση ιδρύματος επ’ ονόματι της Έλενας που θα έχει ως στόχο την παροχή νομικής αρωγής και ψυχοκοινωνικής στήριξης στα θύματα κακοποίησης και θα συμβάλλει στην προαγωγή της έρευνας στα θέματα αυτά». «Ευελπιστούμε στην οικονομική επιχορήγηση της πολιτείας για τη δημιουργία αυτού του Ιδρύματος», καταλήγει η επιστολή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:41