20/11/2018 16:57:40

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού - Media

 

Δυσκολία: Μέτριο

Χρόνος: 60'

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Εορταστικό

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

  • 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κούπα βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 2 ½ κούπα ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500γρ πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ με ½ κούπα χλιαρό νερό και προσθέτουμε 4 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει το προζύμι.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το προζύμι, το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, τον χυμό, το αλάτι, τις βανίλιες και 1 κιλό αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί. Μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και ελαστική.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα την σκεπάζουμε με μια καθαρή νωπή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο. Απλώνουμε σε κάθε φύλλο 1/3 της ποσότητας της πραλίνας, και τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας από την πιο μακριά πλευρά, κλείνοντας με προσοχή τις άκρες της.

Μεταφέρουμε κάθε ρολό σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ρολό κατά μήκος χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι πάνω πάνω. Πλέκουμε τα κορδόνια που σχηματίστηκαν, σε στεφάνι. Στο τέλος κόβουμε και την άκοπη πλευρά και συνεχίζουμε ώστε να ενωθούν οι άκρες και να κλείσει το στεφάνι.

Τα σκεπάζουμε με καθαρή και νωπή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, για 30 – 40 λεπτά.

Πηγή: tastyday

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.