18/10/2019 13:30:11
6.4.2018 / ΣΤAΘΗΣ Σ.

Μεγάλη Παρασκευή

Μεγάλη Παρασκευή - Media

 

  Σήμερα, βραδάκι, όλα έχουν συντελεσθεί! Τα τετέλεσται και οι χωρισμοί, τα ταξίδια προς την Ιθάκη ή τον βυθό, όλα έχουν συντελεσθεί. Οι σταυρωτήδες, αποκαμωμένοι, πίνουν ήσυχα το ξινό φτηνό κρασί τους στις άθλιες ταβέρνες της Ρώμης, ενώ οι σταυρωμένοι ανασαίνουν με αγαλλίαση το γιασεμάκι και συντονίζονται με το γουργουρητό της γάτας που διαφεντεύει στο σπίτι. Όλα έχουν τελειώσει, αύριο θα είναι μια νέα θαυμαστή ημέρα εν αιθρία.

  Η βουή, η αντάρα, οι τριγμοί, το θειάφι βρυχώνται σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη, εκεί στα χαρακώματα των καταραμένων τόπων. Οι μεγάλες βόμβες και οι διαταγές έχουν εξημερωθεί για εμάς, για μια τουλάχιστον ημέρα.

  Το βάσανο, η ανάσταση, το γλέντι, τρία σε ένα, τρεις ημέρες σε μία.

***

  Σκαμμένος από άγρια γαλήνη, ο αναμαλλιάρης γέρος έλεγε : παιδί μου να μιλάς πάντα στους άλλους, αλλά να μη μιλάς ποτέ για λογαριασμό των άλλων.

  Ήταν αδύνατον να υπακούσω και να μην παρακούσω. Κι έτσι έμαθα να γράφω προκηρύξεις – όμως με αχίλλειο πτέρνα. Καλού, κακού.

  Για αχίλλειο πνεύμα ουδέποτε στάθηκα άξιος.

  Αύριο, ξημερώνει Μέγα Σάββατο.

email: stathispontiki@gmail.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.