search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Κυνική ομολογία: Η ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες

05.04.2018 10:07
Κυνική ομολογία: Η ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες - Media

Σε επίδειξη δύναμης ή προσπάθεια εκφοβισμού θα πρέπει να αποδώσει κανείς την ομολογία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχετικά με τη δράση της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, σε έδαφος ξένων χωρών.

Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του, οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

Ο ίδιος προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν.

«H ΜΙΤ έχει ως αποστολή τη συλλογή πληροφοριών. Δώσαμε στην MIT την αρμοδιότητα να διεξάγει επιχειρήσεις και στο εξωτερικό. Η ΜΙΤ μπορεί ακόμα να διεξάγει επιχειρησιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. (…) Εδώ βλέπουμε την επιτυχία της ΜΙΤ, συγκέντρωσε 80 γκιουλενιστές σε 18 χώρες», ομολόγησε κυνικά.
Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο το οποίο φαίνεται πως έχει υποστεί επεξεργασία, και απεικονίζει τη στιγμή που Τούρκοι πράκτορες, απαγάγουν 8 άτομα, υποτιθέμενους Γκιουλενιστές, από το Κόσσοβο.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεννόηση με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και τον Υπουργό Άμυνας, εν αγνοία ωστόσο του πρωθυπουργού.

Η έντονη δραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει ανησυχία στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες προσανατολίζονται να παρακολουθούν πιο στενά τις δραστηριότητες Τούρκων πολιτών και οργανώσεων στο έδαφός τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22