search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη δίωξη των φοιτητών που κατήγγειλαν ένοπλη φασιστική επίθεση

05.04.2018 15:29
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη δίωξη των φοιτητών που κατήγγειλαν ένοπλη φασιστική επίθεση - Media

 

Την μετατροπή δύο φοιτητών που κατήγγειλαν ένοπλη φασιστική επίθεση στα Σεπόλια από κατήγορους σε κατηγορούμενους καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

Η δημοσιοϋπαλληλική Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Στις 12 Νοεμβρίου 2017, με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων του σχολικού κτηρίου του 144ου Δ.Σ. για μαθήματα εκμάθησης γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας τις Κυριακές, εκπονήθηκε οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής με στόχο  να παρεμποδιστεί η λειτουργία του σχολείου.

Συντονισμένα προσπάθησαν να δημιουργήσουν ξενοφοβικό, ρατσιστικό κλίμα, διαδίδοντας απίστευτα ψέματα, μιλώντας για «τον ερχομό τζιχαντιστών», για «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», για «επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας», συκοφαντώντας και απειλώντας εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πολύ μεγάλος αριθμός φορέων στάθηκε απέναντί τους, μεταξύ των οποίων και η ΔΟΕ,  στέλνοντας μήνυμα  κατά του φασισμού.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κι ενώ στην περιοχή υπήρχαν ακόμα διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις ΔΙΑΣ, εκδηλώθηκαν θρασύδειλες απειλές εναντίον των συγκεντρωμένων από οπλισμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίες καταγγέλθηκαν αμέσως ενώ κατατέθηκε και ένορκη καταγγελία στις 14 Νοεμβρίου στην Ασφάλεια Αθηνών.

Τέσσερις μήνες μετά, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ασφάλειας,  οι καταγγέλλοντες μετατρέπονται σε εγκαλούμενους με αποτέλεσμα να επιδιώκεται η ενοχοποίηση και καταδίκη δύο νεολαίων που επώνυμα είχαν καταγγείλει το περιστατικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση παύση κάθε απόπειρας δίωξης των δύο νέων και την τιμωρία των ενόχων για τις ένοπλες απειλές κατά των συγκεντρωμένων της 12ης Νοεμβρίου 2017.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43