search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Εκτός από λαμπάδες υπάρχουν και βιβλία που φωτίζουν!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2015
4-4-2017
07.04.2018 03:00
1604_1.jpg

 

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και αλαφιασμένοι νονοί θα τρέξουν στα πολυκαταστήματα για ν’ αγοράσουν λαμπάδες και δώρα για τα βαφτιστήρια. Λαμπάδες με κούκλες, φιόγκους, ποδοσφαιριστές, ήρωες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, μορφές των παραμυθιών.

Η πρόταση μας γι’ αυτό το Πάσχα είναι: αγοράστε μια απλή λαμπάδα και πάνω της, με μια ωραία κορδέλα, ενσωματώστε ένα παιδικό βιβλίο για τα πνευματικά σας τέκνα.

Κι υπάρχουν πολλά και καλά βιβλία για παιδιά στα βιβλιοπωλεία, είμαστε μια χώρα που έχει άξιους συγγραφείς και εκδότες με μεράκι. Διαλέξτε ένα βιβλίο που να ταιριάζει και σε σας και στο παιδί που θα το χαρίσετε, και φροντίστε, κυρίως, να βρείτε μια ώρα για να του το διαβάσετε.

Είναι βέβαιο ότι θα σας φέρει πιο κοντά!

Η πρόταση μας. Τολμώ να κάνω μια πρόταση, για όσους δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στους πάγκους και στα ράφια. Ένα βιβλίο που έχει αποσπάσει ως τώρα τις καλύτερες κριτικές, μια έκδοση που προχωράει ένα βήμα την παιδική κι εφηβική λογοτεχνία.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου είναι το αρχαιότερο αντιπολεμικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο ποιητής υμνεί τη νίκη του ελεύθερου ανθρώπου κατά της βαρβαρότητας και της αδικίας, γράφοντας ένα διαχρονικής αξίας έργο για την ειρήνη.

Δέκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Αθηναίοι νίκησαν τους Πέρσες στον Μαραθώνα. Οι Αθηναίοι δόξασαν το όνομα των Ελλήνων στα πέρατα της γης
και τώρα απολαμβάνουν τα δώρα της ειρήνης. Οι Πέρσες, όμως, δεν μπορούν να ξεχάσουν την ταπείνωση που γνώρισαν στον Μαραθώνα. Ο βασιλιάς τους, ο Ξέρξης, διψάει για εκδίκηση. Ονειρεύεται να γίνει αυτός αφέντης ολόκληρης της γης, Ανατολής και Δύσης. Και αποφασίζει να εκστρατεύσει εναντίον των Ελλήνων, για να τους κατακτήσει…

Ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ, με τη συνδρομή της εικονογράφου Μαιρήλιας Φωτιάδου και του εκδότη (Ελληνοεκδοτική) Διονύση Βαλεριάνου, μας προσφέρει ένα απολαυστικό αφήγημα για μικρούς και μεγάλους.

Ο συγγραφέας. Ο επιτυχημένος δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ στον Λιμένα της Θάσου, αποφοίτησε το 1984 από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1987 εγκαταστάθηκε στο νησί του και από τότε ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου στον Λιμένα. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικής γλώσσας, καλών τεχνών και έβδομης τέχνης. Έγραψε βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτά, και Καλό Πάσχα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15