search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση κάνει πολιτική πράξη τη θεωρία του χάους

06.04.2018 09:31
Απάντηση ΝΔ στον Κοτζιά: Λες ψέματα, μόνο εσύ συμβιβάζεσαι - Media

 

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μακεδονικό ζήτημα, έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «ολέθρια» τα λάθη της κυβέρνησης, με τα οποία «διέσπασε το εσωτερικό μέτωπο της χώρας» και την κατηγόρισε ότι «κάνει πολιτική πράξη τη θεωρία του χάους».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις «προοπτικές αμοιβαίου οφέλους» που υπάρχουν με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και, σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η “αποδυτικοποίηση” της Τουρκίας δεν συμφέρει κανέναν», ωστόσο αυτό «οφείλει να το διασφαλίσει πρωτίστως η ίδια» για να μη συμβεί. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική και τη στρατηγική της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα νέα δεδομένα».

Αναφορικά με τον φημολογούμενο νέο Οργανισμό λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε ότι «εάν ισχύουν αυτά που ακούγονται, πρόκειται για απαράδεκτη απόπειρα νομιμοποίησης των πιο αυταρχικών μεθόδων ελέγχου μιας δημόσιας υπηρεσίας, που δεν αρμόζουν σε σύγχρονες δημοκρατίες».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε, σχετικά με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, ότι «η καθαρή έξοδος είναι καθαρή προπαγάνδα». «Η κυβέρνηση αυτή έχει πλήρως εξαντληθεί. Κούρασε και κουράστηκε», κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:24