search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27
MENU CLOSE

”Αμβρόσιε σε περιμένω στην Κόλαση, Αδόλφος” – Μπαράζ επιθέσεων αναρχικών με συνθήματα σε εκκλησίες (Photos)

06.04.2018 12:53
Χάος στις ΗΠΑ: 4 νεκροί από τη χιονοθύελλα (Photos | Video) - Media Gallery

 

Σειρά επιθέσεων με σπρέι κατά εκκλησιών, πραγματοποίησαν τη Μ. Δευτέρα, αναρχικοί στου Ζωγράφου και στα Ιλίσια, στην Αθήνα.

Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα μεταξύ άλλων, κατά του μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο με τα ομοφοβικά και ρατσιστικά του κηρύγματα. Η πρόσφατη αθώωσή του, για κατηγορίες περί παρακίνησης σε ρατσιστικό μίσος, προκάλεσαν την αντίδραση του Άρειου Πάγου.

Σε κείμενο που ανήρτησαν στο Indymedia, αναφέρουν:

«Την Μ. Δευτέρα, αρχή της μεγάλης εβδομάδας επισκεφτήκαμε 4 εκκλησίες στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων και δώσαμε χρώμα στους λευκούς τοίχους τους. Ο πολιτικός μας λόγος αναφερόταν κατά κύριο λόγο στον νεοναζί Αμβρόσιο και στο δίχτυ προστασίας που έχει στήσει γύρω του η εκκλησία. Ο φασιστικός, ομοφοβικός λόγος κάθε λογής παπά δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και πρέπει να παίρνει κάθε φορά την απάντηση που του αρμόζει από τον κόσμο του κινήματος.

Διαχρονικά εκκλησία και αντίδραση συμπορεύονταν. Διαχρονικά κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ταξικό μας καθήκον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:26