search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:26
MENU CLOSE

Νέα Navtex της Τουρκίας σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ

06.04.2018 14:00
Νέα Navtex της Τουρκίας σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ - Media

 

Νέα Navtex που περιλαμβάνει και τμήματα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε χθες η Τουρκία, για σεισμογραφικές έρευνες του “Μπαρμπαρός” από τη Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα. 

Η περιοχή (στον χάρτη με κόκκινο χρώμα) ξεκινά από απόσταση περίπου 4 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και επεκτείνεται μέχρι το σημείο της ακτής που είναι το όριο των συνόρων Τουρκίας – Συρίας. Δηλαδή βασίζεται στις τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Το σεισμογραφικό “Μπαρμπαρός”, το προηγούμενο δίμηνο διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές. Το “Μπαρμπαρός” θα συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:26