18/11/2019 12:31:32

Ανδρουλάκης: Δεν είναι κατάλληλες οι πολιτικές συνθήκες για συνταγματική αναθεώρηση

Ανδρουλάκης: Σαφές μήνυμα Τσίπρα και Μητσοτάκη ότι θέλουν να αλώσουν τον χώρο της κεντροαριστεράς - Media

 

Επιφυλακτικός για την αναθεώρηση του Συντάγματος εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Ελιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο, Μ. Σάββατο.

«Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μια ουσιαστική Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα εκσυγχρονίσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας», σχολίασε, ωστόσο αμφισβήτησε την καταλληλότητα των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν.

Αναφορικά με την πορεία του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τη διαφωνία του με τον διορισμό των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Όσον αφορά στα χρέη των πολιτικών κομμάτων, πρότεινε να ρυθμιστούν ώστε να επιβαρύνουν τα κόμματα και όχι τον λαό και σχολίασε ότι «όπως ελέγχονται τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ελεγχθούν τα οικονομικά όλων των κομμάτων. Για να πάει ο προβολέας της διαφάνειας σε όλες τις κατευθύνσεις».

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «κινητοποιείται από τη μακρά προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η γείτονα» και παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων εκ μέρους της Τουρκίας για αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων ύψους 83 εκατ. ευρώ και τοποθέτησή τους στην ελληνοτουρκική μεθόριο. «Είναι ασύμβατη με τη φιλοσοφία των προ-ενταξιακών προγραμμάτων», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.