search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Ένα βήμα πίσω κάνουν οι Ρώσοι στην υπόθεση Σκριπάλ – Ζητούν συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον

07.04.2018 13:12
Ποτάμι: Εξόρμηση με τρία βαν σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις εκλογές (Photo) - Media

 

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει ζητήσει συνάντηση του πρεσβευτή της Αλεξάντερ Γιακοβένκο με τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση Σκριπάλ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

“Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική απάντηση από τη βρετανική πλευρά και προσβλέπουμε σε μια τέτοια συνάντηση στο προσεχές μέλλον”, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας.

Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα. “Θα απαντήσουμε εν ευθέτω χρόνω”, σχολίασε μια εκπρόσωπός του.

“Είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρεσβευτή Αλεξάντερ Γιακοβένκο και τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν στο σύνολό τους τις διμερείς σχέσεις καθώς και την έρευνα για το περιστατικό στο Σάλσμπερι…”.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι προς το παρόν η πρεσβεία δεν είναι σε θέση να δώσει μια “ικανοποιητική εκτίμηση” της παρούσας κατάστασης της διμερούς συνεργασίας.

Ο ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν στις αρχές Μαρτίου αναίσθητοι σε ένα παγκάκι εμπορικού κέντρου στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας. Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για την επίθεση αυτή με νευροτοξικό παράγοντα και προχώρησε στην απέλαση 23 ρώσων διπλωματών. Πάνω από 25 χώρες απέλασαν και εκείνες ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη “αλληλεγγύης” προς τη Βρετανία.

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ βελτιώνεται η υγεία των Σκριπάλ που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:40