search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Με ειδικές πτήσεις «ταξίδεψε» το Άγιο Φως σε 20 προορισμούς όλης της Ελλάδας – Αμανατίδης: Δύναμη από το μήνυμα της Ανάστασης

07.04.2018 16:47
Με ειδικές πτήσεις «ταξίδεψε» το Άγιο Φως σε 20 προορισμούς όλης της Ελλάδας - Αμανατίδης: Δύναμη από το μήνυμα της Ανάστασης - Media

 

 

Τροχοδρόμησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το ‘Αγιο Φως, σύμβολο της νίκης του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από τα Ιεροσόλυμα το μετέφερε κλιμάκιο ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους φέρνοντας το ‘Αγιο Φως στην ελληνική γη, με κάθε επισημότητα, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού Ξηράς και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Μετά τις ευχές του για Καλή Ανάσταση και την αναφορά του στο κατανυκτικό τελετουργικό στα Ιεροσόλυμα, έδωσε τον λόγο στον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

«Παραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παρέλαβε το ‘Αγιο Φως από τα χέρια του Πατριάρχη. Επ’ αυτού, προέτρεψε και ευχήθηκε: «Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Ας ζεστάνει τις ψυχές μας με Ζωή, Χαρά, Ελπίδα και Ανάσταση Ειρήνης σε έναν κόσμο που υποφέρει από συγκρούσεις.

Για να μετατρέψουμε τη νίκη της ελπίδας, της πίστης και της αισιοδοξίας σε δύναμη δημιουργικότητας για ατομική και συλλογική αναγέννηση.

Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει στον καθένα προσωπικά, στην πατρίδα μας, και ιδιαίτερα στους δύο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως και τη λύτρωση. Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια πολλά!».

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης μετέφερε τις εγκάρδιες, πατριαρχικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, της Ιεράς Συνόδου, αλλά και τις προσωπικές του, για Καλή Ανάσταση.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου μεταφέρει, εν συνεχεία, το ‘Αγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου έχει συρρεύσει πλήθος πιστών για να το λάβει, αλλά και για να μεταλαμπαδευτεί σε όλες τις ενορίες της Αττικής.

Επιπλέον, με ειδικές πτήσεις μεταφέρθηκε σε 20 προορισμούς, ανά την Ελλάδα.

Το ιστορικό της μοναδικής, κατανυκτικής περιπέτειας άρχεται από το πρωί, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε στις 06:30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, αφίχθη στις 08:10 στον αερολιμένα του Τελ Αβίβ «Ben Gurion», από όπου και οδηγήθηκε στα Ιεροσόλυμα στις 10:00, ειδικότερα στην είσοδο (New Gate) της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων και εν συνεχεία μετέβη στο Πατριαρχείο, στις 10:15.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, με τον οποίο μετέβησαν στις 12.30 στον Ι.Ν. της Αναστάσεως.

Στις 13.00 έλαβε χώρα η τελετή Αφής του Αγ. Φωτός, η επιστροφή στο Πατριαρχείο και η σύντομη τελετή παράδοσης του Αγ. Φωτός από τον Μακαριώτατο στον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στις 15:00, αναχώρησε από τα Ιεροσόλυμα, αφίχθη στις 16.00 στον αερολιμένα του Τελ Αβίβ «Ben Gurion» και στις 17.00 πραγματοποιήθηκε η απογείωση από τον αερολιμένα του Τελ Αβίβ, για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Της ελληνικής αντιπροσωπείας, πλην του επικεφαλής υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, μετείχαν οι Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής – αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ιωάννης Σαρακιώτης, βουλευτής – μέλος της ΔΣΟ, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:33