search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:29
MENU CLOSE

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες – Λίγο μετά την επίσκεψη Καμμένου

08.04.2018 10:59
Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες – Λίγο μετά την επίσκεψη Καμμένου - Media

 

Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την νησίδα Παναγιά των Οινουσσών σε μεγάλο ύψος, σήμερα ανήμερα της Λαμπρής.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 11:11 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά Οινουσσών στα 21.000 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα.

Στις 11:20 το πρωί άλλο τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά των Οινουσσών στα 20.000 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα.

Στην Παναγιά Οινουσών ο Καμμένος

Tα ακριτικά φυλάκια στην Παναγιά των Οινουσσών και στο Φαρμακονήσι επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, με την ευκαιρία της Λαμπρής.

Από την Παναγιά, ένα από τα πλέον προκεχωρημένα φυλάκια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της δύναμης της ΑΣΔΕΝ, ο κ. Καμμένος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η σκέψη όλων μας, η σκέψη όλου του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχόμαστε γρήγορα να έλθει για αυτούς η λευτεριά.

Σήμερα, στο πασχαλινό τραπέζι, σε όλα τα στρατόπεδα, με διαταγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις και σε κάθε ελληνικό σπίτι μέχρι την επιστροφή των δύο στελεχών μας.

Χριστός Ανέστη. Μήνυμα αγάπης, μήνυμα δύναμης και μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς, από εδώ, από το Φυλάκιο της Παναγιάς», ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε «το αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται μακριά όταν εκείνοι έχουν το καθήκον μπροστά τους». Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το Φαρμακονήσι.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος που είναι έφεδρος λοχαγός καταδρομέας.

Όπως έγινε γνωστό οι πτήσεις των δύο τουρκικών αεροσκαφών F-16 πάνω από την Παναγιά των Οινουσσών στα 21.000 και στα 20.000 πόδια, αντίστοιχα, σημειώθηκαν λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27