16/01/2019 16:31:36

«Χτύπημα» για το Facebook: Το εγκατέλειψε ο συνιδρυτής της Apple

«Χτύπημα» για το Facebook: Το εγκατέλειψε ο συνιδρυτής της Apple - Media

 

Ένα νέο χτύπημα υπέστη το Facebook, καθώς ο συνιδρυτής της Apple και γκουρού της τεχνολογίας Στιβ Βόζνιακ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πλατφόρμα και διαγράφει το λογαριασμό του.

Μιλώντας στη USA Today, ο Βόζνιακ, ο οποίος σχεδίασε και δημιούργησε τους πρώτους υπολογιστές της Apple εξήγησε ότι ο λόγος που εγκαταλείπει το Facebook είναι η ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας για να πουλά διαφημίσεις.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να πληρώνει κάποια συνδρομή, αν επρόκειτο να απαλλαγεί από τη διαρκή συλλογή προσωπικών του στοιχείων από το Facebook, αν και παραδέχθηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιο επιχειρηματικό μοντέλο σήμερα.

Ο Βόζνιακ τόνισε ότι το Facebook εκμεταλλεύεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για να βγάζει χρήματα, χωρίς να επιστρέφει τίποτα στους χρήστες και τόνισε ότι το μοντέλο αυτό είναι εντελώς αδιαφανές.

Το Facebook βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambrdge Analytica και υποχρεώνεται να ενημερώσει τα 87 εκατομμύρια των χρηστών του που έπεσαν θύματα της σκανδαλώδους συλλογής προσωπικών δεδομένων, ποια είναι αυτά και πώς χρησιμοποιήθηκαν.

Η αποχώρηση του Βόζνιακ από την πλατφόρμα αποτελεί σοβαρό πλήγμα στο κύρος της εταιρείας, καθώς ο Βόζνιακ θεωρείται από τους ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Πληροφορίες: Independent

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.