search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:42
MENU CLOSE

Έρευνα του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία εισηγούνται οι ΗΠΑ

09.04.2018 15:22
Λιβύη: Συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους 18 μήνες - Media

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησαν σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο ζητείται η δημιουργία ενός «νέου μηχανισμού ανεξάρτητης έρευνας των Ηνωμένων Εθνών» για την καταφυγή στα χημικά όπλα στη Συρία, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αυτό το νέο εργαλείο έρευνας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει αρχικά εντολή ενός έτους, η οποία θα είναι ανανεώσιμη. Ο ΟΗΕ δεν διαθέτει πλέον έναν οργανισμό έρευνας για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία μετά τη διάλυση στα τέλη του 2017 της JIM, μιας ομάδας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η εντολή της οποίας δεν ανανεώθηκε λόγω πολλών ρωσικών βέτο.

Νωρίτερα γαλλική διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, την οποία ζήτησαν εννέα από τα 15 μέλη του Σώματος, μετατέθηκε για τις 19:00 ώρα Γκρίνουιτς (22:00 ώρα Ελλάδας).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:42