search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Ο συριακός στρατός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα – Αναμένει νέες επιθέσεις

10.04.2018 06:35
Οι δύο πρώτοι νεκροί του συριακού στρατού στα κουρδικά εδάφη από τουρκική οβίδα - Media

 

 Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα σε όλη τη χώρα, ενώ έχουν εγκαταλείψει και κάποιες από τις θέσεις τους εν αναμονή πιθανών πληγμάτων από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Ο συριακός στρατός βρίσκεται «σε πλήρη ετοιμότητα σε όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια, τις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Δαμασκό και τα περίχωρά της, τη Χομς και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Λαττάκειας και της Ταρτούς», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη Ντέιρ αλ Ζορ, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εκκενώνουν τα βασικά στρατιωτικά σημεία ελέγχου.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε χθες Δευτέρα τη «φρικιαστική» επίθεση με χημικά που φέρεται να εξαπολύθηκε στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα και διεμήνυσε ότι «θα λάβει μείζονες αποφάσεις μέσα στις προσεχείς 24-48 ώρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53