search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Βίντεο που σοκάρει: Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει άοπλο Παλαιστίνιο και ξεσπά σε πανηγυρισμούς

10.04.2018 06:50
Μαθητές δημοτικού πήραν τσικουδιά στην σχολική εκδρομή - Media

 

   

Τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας, έρχεται να επιβεβαιώσει αποκαλυπτικό βίντεο, που δείχνει ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή να δολοφονεί άμαχο Παλαιστίνιο.

Στο βίντεο, εικονίζεται στη διόπτρα ένας άοπλος άνδρας που βαδίζει κοντά στα σύνορα, τον οποίο ο σκοπευτής πυροβολεί στοχεύοντάς τον στο κεφάλι. Ο στόχος σωριάζεται στο έδαφος, κάτι που προκαλεί τους πανηγυρισμούς των συντρόφων του σκοπευτή.

Οι αρρωστημένοι διάλογοι

«Τη στιγμή που θα σταματήσει, ρίξ’ του» λέει ο διοικητής. Και ρωτά αν ο στρατιώτης που κρατά το όπλο έχει σφαίρα στη θαλάμη. «Χτύπα αυτόν με το ροζ» λέει κάποιος. «Όχι αυτόν με το ροζ, τον άλλο με το μπλε» ακούγεται στη συνέχεια.

Η σφαίρα βρίσκει το θύμα στο κεφάλι και σωριάζεται στο έδαφος. «Ουάου, τι βίντεο» πανηγυρίζουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. «Που@@@@@ γιε» λέει κάποιος. Ο στρατιώτης που πυροβόλησε επιβεβαιώνει ότι έχει καταγράψει τα πάντα. «Ουάου, τον χτύπησα στο κεφάλι», «Είναι ένα θρυλικό βίντεο».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Από τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών μέχρι χθες, 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.800 τραυματίστηκαν από σφαίρες και δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού στις διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Δεν είναι σαφές πόσο πρόσφατα γυρίστηκε το βίντεο.

 «Όσον αφορά το βίντεο που κυκλοφορεί τώρα, το γεγονός που εικονίζει προφανώς έγινε πριν από μήνες», ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού τη Δευτέρα. «Το συμβάν εξετάζεται και θα διενεργηθεί σε βάθος έρευνα», προστέθηκε .

Η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem καταδίκασε μέσω Twitter «τις παράνομες διαταγές σε στρατιώτες να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων που δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν».

Ο ισραηλινός άραβας βουλευτής Αϊμάν Οντέ καταδίκασε τις ενέργειες που καταγράφονται στο επίμαχο βίντεο. «Ο στρατιώτης που πυροβόλησε ενώ μαγνητοσκοπούσε πρέπει να προσαχθεί σε δίκη, αλλά αυτός που τον διέταξε να πυροβολήσει είναι ο αληθινός κίνδυνος», τόνισε.

Οι διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων θα κορυφωθούν τη 15η Μαΐου, μία ημέρα μετά την 70ή επέτειο από την ανακήρυξη της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ, ή για τους Παλαιστίνιους τη Νάκμπα (την «καταστροφή»).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:43