search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:22
MENU CLOSE

Δείτε άμεσα το λογαριασμό σας στο Facebook – Ειδικό εργαλείο αποκαλύπτει αν σας υποκλάπησαν προσωπικά δεδομένα (Photo)

10.04.2018 14:36
«Σφαγή» στο Facebook: Διαγραφή 2,3 δισεκατομμυρίων λογαριασμών - Media

 

Ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ετοιμάζεται να περάσει δύσκολες ώρες, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τις ρωσικές παρεμβάσεις στις εκλογές του 2016, το Facebook μόλις έδωσε στους χρήστες του τη δυνατότητα να ελέγξουν αν τα προσωπικά τους δεδομένα υπεκλάπησαν από την Cambridge Analytica.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέχει στους χρήστες της ένα εργαλείο που ονομάζεται «Προστασία της Πληροφορίας», και τους παρέχει τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό τους στο Facebook και ποιες πληροφορίες κατακρατούν.
 
Παράλληλα, ένα δεύτερο εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να διαπιστώσουν ποιοι από τους φίλους τους έλαβαν μέρος στο τεστ μέσω του οποίου συγκεντρώθηκαν τα προσωπικά στοιχεία τους, όπως και των υπολοίπων επαφών τους για να αξιοποιηθούν στη συνέχεια από την Cambridge Analytica.
 
Υπενθυμίζεται ότι όπως πλέον έχει αποκαλυφθεί, το σκάνδαλο με την παράτυπη συλλογή προσωπικών δεδομένων αγγίζει 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook και έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:21