search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25
MENU CLOSE

Περιοδεία Κοτζιά στα Δ. Βαλκάνια -Συνάντηση με Ι. Ντάτσιτς και Α. Βούτσιτς σήμερα στο Βελιγράδι

11.04.2018 05:28
Κοτζιάς κατά ΝΔ για μακεδονική γλώσσα: Αντί να κάνουν αυτοκριτική, βρίζουν - Media

 

Η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, οι εξελίξεις στην περιοχή καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι τα θέματα που θα συζητήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομολόγό του του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, κατά τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί στο Βελιγράδι.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και τις διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών οι  Κοτζιάς και Ντάτσιτς θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών όσον αφορά στα διμερή θέματα θα συζητήσουν την εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών, ενόψει του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας με έμφαση την περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και των μεταφορών.

Επίσης θα εστιάσουν στις εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τον Μάιο.

Το απόγευμα, μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσουν για την Αχρίδα όπου ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25