31/03/2020 01:07:29

Κορκίδης: Να διορθωθούν οι αδικίες και τα λάθη στον ΕΦΚΑ

Κορκίδης: Επενδυτικό προσκλητήριο του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ - Media

 

Στο θέμα του ξηλώματος  του ΕΦΚΑ από το ΣτΕ, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

«Από το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος μάθαμε όλοι την απόφαση του ΣτΕ. Ήμασταν από τους φορείς που καταθέσαμε προσφυγή. Θεωρούσαμε ότι αυτός ο νόμος δεν ανταποκρίνεται στην αναλογικότητα και την ανταποδοτικότητα. Περιμένουμε να διορθωθούν οι αδικίες, τα λάθη και οι υπερβολές στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών», ανέφερε.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «φτάσαμε να πληρώνουμε 1.600 το μήνα. Έχουμε πολλά παράπονα στο οτι δεν γίνεται σωστός υπολογισμός. Από το να διορθωθεί μέχρι να πάμε σε κάτι νέο έχουμε μεγάλη απόσταση. Ήταν μνημονιακή υποχρέωση η μεταρρύθμιση. Δεν μπορούμε ούτε να πανηγυρίζουμε ούτε να σταματήσουμε να πληρώνουμε. Δεν ξέρω σε τι λύση θα πάμε, θα διαχωριστεί ο ΕΦΚΑ σε δύο ταμεία; Δεν ξέρουμε το σκεπτικό της απόφασης. Λαμβάνοντας υπόψη τι γινόταν στο παρελθόν με την προσαρμογή νόμων στις αποφάσεις περιμένουμε ακριβώς να δούμε το σκεπτικό. Είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά πρέπει να περιμένουμε».

«Όσο αυξάνεται ο τζίρος και το εισόδημά μας, αυξάνονται και τα ασφαλιστικά έσοδα. Πρέπει να διορθωθούν οι αδικίες, τα λάθη και οι υπερβολές. Στους 10 εμπόρους, οι 7 πληρώνουν τα ίδια, αλλά οι 3 πληρώνουν υπερβολικά πολύ περισσότερα, πρέπει να υποστηρίξουμε το 100% του κλάδου», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.