search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:08
MENU CLOSE

Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

11.04.2018 06:45
Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ - Media

 

Δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ δημοπρατήθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Την δημοπρασία διεξήγαγε ο πρώην βοηθός και για χρόνια φίλος του σκηνοθέτη, Εμίλιο Ντ’Αλεσάντρο.

Την επίσημη λίστα της δημοπρασίας δημοσίευσε ο ιταλικός ιστότοπος Aste Bolaffi. Η λίστα της δημοπρασίας περιελάμβανε αντικείμενα όπως το σακάκι που φορούσε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η λάμψη». Το σακάκι σχεδιάστηκε από την βραβευμένη με Όσκαρ, Μιλένα Κανονέρο, πάνω σε μία ιδέα του Τζακ Νίκολσον. Η σχεδιάστρια δημιούργησε αρκετά αντίγραφα από το σακάκι για τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα όμως με τον κατάλογο το σακάκι που δημοπρατήθηκε είναι αυτό που φορούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Οι λάτρεις της Λάμψης είχαν όμως τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μία σπάνια κόπια της ταινίας τρόμου, η οποία περιελάμβανε μία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν διαφημιστικές αφίσες για την ταινία «Το κουρδιστό πορτοκάλι», η κλακέτα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» καθώς και τσάντες ταξιδιού που χρησιμοποιούσε ο Κιούμπρικ στα ταξίδια του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:08