search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31
MENU CLOSE

«Βόμβα» για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica: Η εταιρεία διάβαζε τα μηνύματα των χρηστών του Facebook

11.04.2018 17:04
«Βόμβα» για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica: Η εταιρεία διάβαζε τα μηνύματα των χρηστών του Facebook - Media

 

Καταστροφικές διαστάσεις παίρνει πλέον το σκάνδαλο Facebook-Cambridge Analytica, καθώς η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε ότι κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων των χρηστών της πλατφόρμας, ενδέχεται οι χρήστες χωρίς να το γνωρίζουν να έδωσαν δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά μηνύματά τους, που βρίσκονται στο Facebook Messenger.

Όπως παραδέχθηκε το Facebook, οι άδειες πρόσβασης που οι χρήστες έδωσαν -χωρίς να το γνωρίζουν- στην Cambridge Analytica περιελάμβαναν και άδεια πρόσβασης στα προσωπικά μηνύματά τους και, κατά συνέπεια και στα μηνύματα των υπολοίπων χρηστών με τους οποίους συνομιλούσαν.

Μέχρι στιγμής, το Facebook δεν είχε αποκαλύψει ότι η εφαρμογή μέσω της οποίας η Cambridge Analytica «θέρισε» τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναφέρει ότι η εφαρμογή αυτή απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα μικρού αριθμού χρηστών.

Το Facebook και αναλυτές ασφαλείας εκτιμούν ότι ο δημιουργός της εφαρμογής, Αλεξάντρ Κόγκαν, έσβησε το κομμάτι αυτό του κώδικα σε κάποια φάση, πιθανόν επειδή οι χρήστες αρνούνταν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Πληροφορίες: Tech Crunch

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31