search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:33
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Κηφισιάς και του Διονύσου για τα νέα διόδια

12.04.2018 07:14
Στους δρόμους οι κάτοικοι της Κηφισιάς και του Διονύσου για τα νέα διόδια  - Media

 

Οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου διοργανώνουν ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα διόδια στην Γέφυρα Βαρυμπόμπης, Δήμου Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο δήμοι αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, διαχρονικά και για 11 χρόνια οι Δήμοι αντιστάθηκαν στην επιβολή διοδίων στην περιοχή μας. Με ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων μας, εκφράσαμε την αντίθεση μας στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων και εκδηλώσαμε αποφασιστικά την αντίδρασή μας με κινητοποιήσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις. Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, καθώς η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ.κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης  κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής , της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή η τοποθέτηση διοδίων:

•Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου. •Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

•Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν). Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς αντιδρούμε και ζητούμε: Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους». Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Απριλίου στις 11 το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:33