search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:59
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Μείωση των εισφορών σημαίνει μείωση συντάξεων

12.04.2018 09:27
Γ. Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ δεν είπε λέξη για την Κύπρο - Media

 

Επιμένει στη θέση του πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, του οποίου είναι εμπνευστής, δεν αλλάζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο πρώην Υπουγός Εργασίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον» τόνισε πως «για ένα διάστημα προσαρμογής, έπρεπε οι εισφορές να είναι στο επίπεδο που είναι, για να μπορούμε να πληρώνουμε συντάξεις. «Όποιος λέει ότι θα μειώσει τις εισφορές και ταυτόχρονα αποκρύπτει ότι αυτό θα έχει συνέπεια να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις, απλά δεν λέει την αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος. 

«Οι γενικές αρχές του νόμου, ότι δηλαδή πρέπει να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους και ότι αυτοί οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή λιγότερα βάρη σε αυτούς που έχουν λιγότερα χρήματα, προφανώς θα παραμείνουν. Τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις ήρθαν για να μείνουν, όποιες παραμετρικές αλλαγές χρειαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα τις κάνει όταν δούμε την απόφαση», επεσήμανε ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. 

«Με τον ΕΦΚΑ ευνοούνται όσοι έχουν μικρότερα εισοδήματα. Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία διευκολύνει το 80% της κοινωνίας, είναι μια καλή μεταρρύθμιση» κατέληξε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:57