search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:50
MENU CLOSE

«Βγήκε» από το Ναύσταθμο της Ταρσού ο ρωσικός στόλος – Παίρνουν θέσεις στη σκακιέρα οι μεγάλοι παίχτες (Photos)

12.04.2018 10:25
«Βγήκε» από το Ναύσταθμο της Ταρσού ο ρωσικός στόλος - Παίρνουν θέσεις στη σκακιέρα οι μεγάλοι παίχτες (Photos) - Media

 

Θέσεις μάχης παίρνουν στην λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου οι μεγάλες δυνάμεις, καθώς τα σύννεφα του πολέμου, μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη Συρία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Interfax, ο ρωσικός στόλος απέπλευσε από τη βάση του, το συριακό λιμάνι της Ταρσού.

Και τα 11 ρωσικά πλοία απέπλευσαν πλήρως εξοπλισμένα με ενεργοποιημένες τις συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου και αντιαεροπορικής άμυνας. Πηγές αναφέρουν πως έχουν συνδεθεί με τα επίγεια ραντάρ και τους αντιαεροπορικούς εκτοξευτές. 

Η Ρωσία έχει συνολικά 15 πλοία (μαζί με τα υποστήριξης από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας) στην Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Admiral Grigorovich και Admiral Essen που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους κρουζ ενώ υπάρχουν και υποβρύχια κλάσης Kilo. 

Επίσης η Ρωσία, κλείνει τον εναέριο χώρο στην περιοχή, με ΝΟΤΑΜ για τις 11-12, 17-19,25-26 Απριλίου μεταξύ 10:00 – 18:00 ώρα Μόσχας.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν και αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν το στόλο ελλιμενισμένο πριν λίγες μέρες σε αντίθεση με χθεσινή φωτογραφία που δείχνει το λιμάνι άδειο.

Ο στόλος στις συνήθεις θέσεις ελλιμενισμού

Φωτογραφία που ελήφθη χθες 11/4 και δειχνει το λιμάνι άδειο

Υπενθυμίζεται ότι ο συριακός στρατός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα εδώ και λίγες μέρες, βρετανικά υποβρύχια διατάχθηκαν να πλεύσουν σε απόσταση βολής από τη Συρία, οι ΗΠΑ έχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά του σκάφη, μεταξύ των οποίων και αντιτορπιλικά που φέρουν πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι είναι τα «φαβορί» για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Στην ευρύτερη περιοχή πλέουν επίσης γαλλικές και γερμανικές φρεγάτες.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει παρατάξει το υπερσύγχρονο (φόβητρο στη Δύση) σύστημα αεράμυνας S-400 καθώς και μοίρες αεροσκαφών και ελικοπτέρων που επιχειρούν από την ρωσική αεροπορική βάση στη Λατάκεια της Συρίας.

Γραφική απεικόνιση των δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας στο θέατρο επιχειρήσεων της Ανατολικής Μεσογείου

Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ διατηρούν ασύγκριτο πλεονέκτημα σε στρατιωτικές δυνάμεις σε συμβατικό επίπεδο.

Η Ρωσία ωστόσο διαθέτει ένα τρομακτικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο σε ορισμένους τομείς ξεπερνά το αμερικανικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15