search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:25
MENU CLOSE

Κοντά στη Συρία εντοπίστηκε ο αμερικανικός «φονιάς των υποβρυχίων» (Photos)

12.04.2018 13:30
Κοντά στη Συρία εντοπίστηκε ο αμερικανικός «φονιάς των υποβρυχίων» (Photos) - Media

 

Εξωτερικά δεν διαφέρει και πολύ από τον πολιτικό αδελφό του, το περίφημο και πλέον δημοφιλές αεροσκάφος Boeing 737. Ωστόσο, πρόκειται για ένα από τα πλέον προηγμένα οπλικά συστήματα που διαθέτουν σήμερα οι ΗΠΑ και -επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τα «τύμπανα του πολέμου» να χτυπούν για τη Συρία- εντοπίστηκε να πετά κοντά στη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για το αεροσκάφος P-8 Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα στη Σικελία και βρέθηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη βάση του ρωσικού Ναυτικού στην Ταρτούς στη δυτική Συρία, σύμφωνα με ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων.

Το Ρ-8 ακοκαλείται ως «φονιάς υποβρυχίων», καθώς είναι σχεδιασμένο για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, μεταφέροντας ειδικές σημαδούρες με σόναρ για τον εντοπισμό υποβρυχίων και εντυπωσιακό οπλοστάσιο, όπως τορπίλες, ανθυποβρυχιακές νάρκες, πυραύλους Harpoon, και άλλα.

Παράλληλα, είναι σχεδιασμένο και για ναυτικό αποκλεισμό, αλλά και για χτυπήματα στόχων στην επιφάνεια της θάλασσας (πλοία, κλπ), ενώ διαθέτει προηγμένα συστήματα ραντάρ και ειδικό σύστημα μέτρων ηλεκτρονικής υποστήριξης, ενώ αποτελεί και κέντρο ελέγχου των drones MQ-4C Triton.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24