search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:57
MENU CLOSE

«Ομηρεία» των Ελλήνων στρατιωτικών από τον Ερντογάν «βλέπει» η ευρωομάδα της Αριστεράς

12.04.2018 16:32
«Ομηρεία» των Ελλήνων στρατιωτικών από τον Ερντογάν «βλέπει» η ευρωομάδα της Αριστεράς - Media

 

Την αλληλεγγύη της στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς εκφράζει η Ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να παρέμβει στην Τουρκία, ενώ διατυπώνει και τη γενικότερη σοβαρή ανησυχία της για τη συνεχή κράτηση και άλλων πολιτών της Ε.Ε. στην Τουρκία και για την απόφαση των τουρκικών αρχών να χρησιμοποιήσουν ένα συνηθισμένο περιστατικό ως μια “επικίνδυνη κατάσταση” και “συνθήκες ομηρίας”.

“Η διπλή συνοριακή περιπολία στα ελληνικά σύνορα συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις αρχές Μαρτίου, επειδή δήθεν πέρασε στο έδαφος της χώρας κατά λίγα μέτρα στη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ευρωομάδα της Αριστεράς και συνεχίζει:

“Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται σε φυλακή μέγιστης ασφαλείας στην Οντίν και έχουν διέλθει 43 ημέρων προφυλάκιση χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς στέκεται είναι αλληλέγγυα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και ζητεί ταχεία, δίκαιη και θετική έκβαση του ζητήματος, στο πνεύμα του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Εκτός από τους δύο στρατιωτικούς, εκφράζουμε επίσης τις σοβαρές ανησυχίες μας για τη συνεχή κράτηση και άλλων πολιτών της ΕΕ στην Τουρκία, καθώς και για την απόφαση των τουρκικών αρχών να χρησιμοποιήσουν ένα συνηθισμένο περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να επιλυθεί από τους τοπικούς αξιωματικούς του στρατού, ως μια επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε με τη σειρά της να χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές αρχές ως «συνθήκες ομηρίας», δημιουργώντας επίσης ένα σημαντικό νομικό και πολιτικό ζήτημα.

Καλούμε την ΕΕ να ζητήσει ρητά από την Τουρκία διευκρινίσεις για τους λόγους που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να είναι υπό κράτηση και να επιταχύνει τη νομική διαδικασία χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά διπλωματικά μέσα, για να ασκηθεί πίεση για την άμεση απελευθέρωσή τους. Η συζήτηση της ολομέλειας για το θέμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου το βράδυ και θα περιλαμβάνει δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι”.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44