search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:57
MENU CLOSE

Νέοι μπελάδες για τα F-35: Το Πεντάγωνο σταμάτησε την παραλαβή τους

12.04.2018 19:01
Πόσο θα στοιχίζουν τα F-35 τα επόμενα 3 χρόνια - Media

 

Σε… γεφύρι της Άρτας τείνει να μετατραπεί το πρόγραμμα των F-35, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δαπανηρα προγράμματα ανάπτυξης οπλικού συστήματος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, το Πεντάγωνο διέκοψε την προμήθεια των αεροσκαφών, γεγονός που επιβεβαίωσε και η εταιρεία.

Το πρόβλημα έχει αρχίσει από πέρσι, όταν αποκαλύφθηκε διάβρωση στα πλαίσια που επικολλούνται στην άτρακτο σε περίπου 200 από τα αεροσκάφη.

Μετά από 30 μέρες «παγώματος» των παραλαβών, τελικά βρέθηκε μια λύση για την επιδιόρθωση του προβλήματος και οι παραλαβές ξανάρχισαν.

Ωστόσο, το νέο «μπλόκο» άρχισε λόγω διαφωνίας για την ανάληψη του κόστους επιδιόρθωσης, το οποίο περιλαμβάνει μετακινήσεις μηχανικών σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Ανώνυμες πηγές που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι εκτός από το Πεντάγωνο άλλες δύο κυβερνήσεις κρατών που προμηθεύονται τα F-35 σταμάτησαν τις παραλαβές.

Η εταιρεία εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα, ενώ το πρόβλημα με τα πλαίσια δεν επηρεάζει την πτητική ικανότητα των F-35 ούτε την ασφάλειά τους.

Πηγή: Reuters

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55