search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:56
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος στη Welt: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σέγκεν

13.04.2018 05:28
Αβραμόπουλος: H παραπληροφόρηση κυριαρχεί - Media

 

Διαβουλεύσεις με χώρες της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν αυτόν τον μήνα. Ο επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζει μιλώντας στη γερμανική Die Welt οτι πρέπει να «διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σένγκεν».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι Έχουμε καλέσει όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντός του μηνός ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των συνοριακών ελέγχων στις γειτονικές χώρες καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών.

«Ο στόχος μας ήταν πάντα σαφής: να διαφυλαξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν» δήλωσε ο Επίτροπος

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι όλοι θέλουν να υπάρξει μια ζώνη Σένγκεν που να λειτουργεί κανονικά. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Συγχρόνως, συνιστούσαμε την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και τη διατήρηση της ελευθερίας κινήσεων διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν» τονιζει ο ευρωπαίος επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55