search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Από λεπτό σε λεπτό η απόφαση για τον Βασίλη Δημάκη – Συνεχίζεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης (Photos)

13.04.2018 08:30
Από λεπτό σε λεπτό η απόφαση για τον Βασίλη Δημάκη - Συνεχίζεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης (Photos) - Media

 

Ολοκληρώθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού η συζήτηση επί της κατεπείγουσας επανεξέτασης του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση, είτε για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών είτε για προσωρινή χορήγηση έκτακτων αδειών, μέχρι να επανεξεταστεί το μοναδικό του αίτημα, να του επιτραπεί να παρακολουθεί με φυσική παρουσία τα μαθήματα στο Πολιτικό της Νομικής, που πέρασε μέσα από τη φυλακή, φορώντας “βραχιολάκι”.

Έξω από τις φυλακές βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη από φοιτητές και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η υγεία του Βασίλη Δημάκη βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά από σχεδόν έναν μήνα απεργίας πείνας και μια εβδομάδα απεργίας δίψας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι γιατροί θεωρούν θαύμα το ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή, ενώ η δικηγόρος του σημειώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας είναι “εξαϋλωμένος”.

Δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από ακαδημαϊκούς, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς έχουν εκδοθεί τις τελευταίες μέρες, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τη στάση “Ποντιου Πιλατου” που τηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, εξέδωσε και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54