search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Να πώς θα κάνετε το νηπιάκι σας να σας υπακούει!

13.04.2018 09:39
Να πώς θα κάνετε το νηπιάκι σας να σας υπακούει! - Media

Δεν είναι τυχαίο που λέγονται “ terrible twos, horrible threes”. Η ηλικία των δύο με τριών ετών αποτελεί μία σχετικά δύσκολη ηλικία, καθώς τα μικρά μας αγγελούδια είναι πιθανό να αρχίσουν να συμπεριφέρονται ξαφνικά, σαν χαριτωμένα “θηριάκια”! Αυτό, ωστόσο, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς αυτή η ηλικία αποτελεί την περίοδο που το παιδί αρχίζει να κατανοεί τον κόσμο γύρω του και διψά να ανακαλύψει και να εξερευνήσει κάθε του πτυχή! Επίσης, κατ’ αυτήν την περίοδο το παιδί αρχίζει να κατακτά το λόγο και να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με ό,τι κι αν καταπιάνεται! Αρχίζει και νιώθει, λοιπόν, πιο ανεξάρτητο κάτι που κάποιες φορές μπορεί να το κάνει να συμπεριφέρεται άτακτα και πεισματικά. Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες συμβουλές ώστε να απολαύσετε αυτήν τη τόσο όμορφη περίοδο, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας!

Μην τους τα δίνετε όλα στο χέρι!

Έχουν, ήδη, αρχίσει να κάνουν πολλά πράγματα μόνα τους, οπότε αν τους ζητήσετε να βάλουν νερό χωρίς τη βοήθειά σας ή να τακτοποιήσουν μόνα τους το παιδικό δωμάτιο, θα το κάνουν με χαρά και μάλιστα, θα τα καταφέρουν περίφημα!

Πείτε “ναι” στην καθημερινή ρουτίνα!

Καθώς πολλά αλλάζουν γύρω του και τα ερεθίσματα που λαμβάνει καθημερινά είναι πολλά, μπορεί το μικρό σας να φέρεται λίγο ανήσυχα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει από τη βρεφική κιόλας ηλικία, να ακολουθείτε στο καθημερινό του πρόγραμμα μία συγκεκριμένη ρουτίνα. Αυτό σημαίνει πως είναι καλό να το κάνετε μπάνιο την ίδια ώρα κάθε μέρα, και κατά τον ίδιο τρόπο να λειτουργείτε με την ώρα του φαγητού, της βόλτας, του παιχνιδιού και του ύπνου. Αυτή η “ρουτίνα” προσφέρει στο μικρό σας ασφάλεια και σιγουριά, κάτι που θα το βοηθήσει να μένει ήρεμο και καλοδιάθετο.

Η μουσική δρα βοηθητικά

Πείτε “ναι” στη μουσική, σε όποια μορφή της. Είτε, λοιπόν, βάλετε όμορφη, απαλή μουσική να παίζει στο σπίτι είτε τραγουδάτε εσείς με το μικρό σας θα διασκεδάσει και να νιώσει πιο ήρεμο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, που οι επιστήμονες συστήνουν να ακούμε μουσική από την περίοδο της εγκυμοσύνης ακόμα!

Επιβραβεύστε το!

Ο έπαινος και η επιβράβευση παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας, καθώς το βοηθούν να νιώσει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Φροντίστε, ωστόσο, να λέτε το «μπράβο» όταν πραγματικά υπάρχει λόγος και αιτία γιατί διαφορετικά, χάνει το νόημα και την ουσία του.

Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν το μικρό σας να διαχειριστεί καλύτερα την τεράστια ενέργεια που νιώθει να το κατακλύζει και θα βοηθήσει και τους δυο σας να απολαύσετε κάθε στιγμή του!

Πηγή: fthis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46