search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Βάνα Μπάρμπα: «Ήμουν όμορφη μεν, ατάλαντη δε – Αν τολμούσα να παίξω στο Ηρώδειο θα με λιθοβολούσαν»

13.04.2018 10:46
Υποψήφια δήμαρχος Γλυφάδας η Βάνα Μπάρμπα;  - Media

 

Αποτέλεσε μια από τις ομορφότερες παρουσίες της ελληνικής σόουμπιζ, ενώ για σχεδόν 3 δεκαετίες αντιμετωπιζόταν από τον ανδρικό πληθυσμό ως το απόλυτο sex symbol.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε, μάλιστα, ότι η ομορφιά πάντα κάλυπτε το ταλέντο της: «Ναι χόρτασα αυτόν τον τίτλο. Κάποια στιγμή είχε έρθει ο μεγάλος Μιχάλης Κακογιάννης να μου προτείνει την «Ελένη» στο Ηρώδειο και του είπα ‘’τολμάτε να μου το προτείνετε αυτό;’’. Ναι ρε μάγκες, ένας μεγάλος σκηνοθέτης διάλεξε εμένα, ήξερα όμως ότι εάν το έκανα θα με λιθοβολούσαν. Που να τολμήσω; Θα γινόταν ο κακός χαμός…» 

Πλέον, η Βάνα Μπάρμπα έχει αφήσει πίσω της την υποκριτική και έχει δώσει βαρύτητα στα πολιτικά δρώμενα. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ασχολείται με τα πολιτιστικά στον Δήμο Γλυφάδας ως τομεάρχης Πολιτισμού και μεταξύ άλλων, μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε να αποτινάξει από πάνω της τη showbiz.

«Δεν θέλει κόπο, απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση. Η ανάγκη με έκανε να αφήσω τη showbiz, αν και την αγαπώ και είμαι δικό της παιδί. Πήρα διαζύγιο από αυτήν και τώρα είμαι καψούρα με τις νέες μου επαγγελματικές δραστηριότητες», ανέφερε.

Μετά από τόσα χρόνια στην υποκριτική μια πρόταση, ωστόσο, ήταν αυτή που την έκανε να σκεφτεί να επιστρέψει ξανά στο θεατρικό σανίδι:

«Μου έκαναν τελευταία μία πρόταση να παίξω τη Μήδεια- όχι σε αρχαίο θέατρο, γιατί θα ένιωθα περίεργα- σε μοντέρνα διασκευή. Είναι ένας ρόλος ζωής, μπορεί να τον δοκιμάσω…Ήταν όμορφα όλα αυτά που γεύτηκα στην υποκριτική, αλλά πλέον ανήκουν στο –παρελθόν. Η εποχή ήταν εξαιρετική τότε για να δημιουργήσεις, θεωρώ όμως ότι πέρασε ανεπιστρεπτί, με ένδοξο για μένα φινάλε. Έκλεισα μια πόρτα και ανοίγω μια άλλη πόρτα, της ανάγκης και της φτώχειας… », δήλωσε.

Αναφερόμενη στο θέμα της ομορφιάς της η Βάνα Μπάρμπα παραδέχθηκε ότι την επηρέασε βαθύτατα στο πέρασμα των ετών. «Ένιωσα εγκλωβισμένη. Ήμουν η όμορφη μεν πλην όμως ατάλαντη… Έπρεπε να έχω τη στόφα της Κονιόρδου, την εξωτερική εμφάνιση της Καριοφυλλιάς ή της Πέμυς Ζούνη για να είμαι αποδεκτή…Οι γυναίκες με την ομορφιά των νιάτων μου δεν είμαστε αποδεκτές, 100 Όσκαρ να πάρουμε, πάντα θα κουβαλάμε τον τίτλο της όμορφης μεν, ατάλαντης δε. Δυστυχώς αυτή η πατρίδα σε βάζει σε στεγανά, εγώ όμως έσπασα το δικό μου στεγανό», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24