search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Κούλογλου: Να περιμένετε καλές ειδήσεις στη συνάντηση Σολτς-Τσακαλώτου

13.04.2018 10:51
Κούλογλου: Αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα, χωρίς να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα  - Media

 

“Να περιμένετε καλές ειδήσεις” δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, σχετικά με την σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας, Όλαφ Σολτς και Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο Βερολίνο.

“Οι Γερμανοί -τουλάχιστον από τις πληροφορίες που έχω εγώ- και η νέα γερμανική ηγεσία στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διάθεση να κλείσει το ελληνικό θέμα, δεν θέλουν να το τραβήξουν άλλο, για πολλούς λόγους. Θεωρούν ότι η Ελλάδα ήδη έκανε πολλά, ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει και τις δεσμεύσεις που είχε πάρει” ανέφερε ο κ. Κούλογλου.

Σημείωσε, δε, ότι καθώς η κατάσταση σε όλη την Ευρώπη εξελίσσεται πάρα πολύ άσχημα με την άνοδο της ακροδεξιάς, οι Γερμανοί “θέλουν να το κλείσουν το ελληνικό θέμα με μια συμφωνία που θα είναι καλή για μας”, ενώ στο ερώτημα αν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ σε αυτό, σχολίασε πως “αυτό είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου”, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ δεν είναι η βασική πηγή των αποφάσεων”.

Σε ό,τι αφορά την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας, τον τελευταίο καιρό, είπε πως “ο Ερντογάν έχει ένα κοινό το οποίο πρέπει καθημερινά να το τροφοδοτεί με έναν εχθρό, με κάτι καινούριο”, ενώ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε πως το θέμα θα συζητηθεί στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου και θα υπάρξει σχετικό ψήφισμα, το οποίο εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πολιτικά στη διαπραγμάτευση για να γυρίσουν πίσω οι δύο στρατιωτικοί.

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε και στον θάνατο του πιλότου του Μιράζ, λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, αλλά και στο τηλεφώνημα που έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Τούρκο ομολόγό του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θετικό γεγονός που “αποτελεί μια ευκαιρία για επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για το λιώσιμο των πάγων”.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Συρία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “δυστυχώς, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί έχουν υιοθετήσει μια φιλοπόλεμη στάση -το βλέπω αυτό και από τους ευρωβουλευτές, το βλέπω και από τα μέσα ενημέρωσης, τα κυριότερα γαλλικά και βρετανικά. Οι Γερμανοί έχουν υιοθετήσει μια πολύ πιο μετριοπαθή στάση και βεβαίως το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο Τραμπ”. “Εξελίσσεται η διεθνής κατάσταση πάρα πολύ άσχημα” πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18