search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Στο Ευρωκοινοβούλιο προσκλήθηκε ο Τσίπρας – Παπαδημούλης: Καθαρή η έξοδος από το μνημόνιο

13.04.2018 12:48
Στο Ευρωκοινοβούλιο προσκλήθηκε ο Τσίπρας - Παπαδημούλης: Καθαρή η έξοδος από το μνημόνιο - Media
 
«Επειδή οι πάντες προεξοφλούν την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε χθες -με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων- να καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να μιλήσει στην Ολομέλεια του ΕΚ, στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί μεταξύ 10 και 13 Σεπτεμβρίου». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.
 
Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου για την οικοδόμηση μίας ισχυρής, εξωστρεφούς και σύγχρονης μεταμνημονιακής Ελλάδας.
 
Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ειδικότερα το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι το ψήφισμα που θα προκύψει από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο ΕΚ «θα είναι κάποια βήματα πιο μπροστά σε αυστηρότητα και απαιτήσεις από την ηγεσία Ερντογάν και αυτό θα βοηθήσει να τερματιστεί με θετικό τρόπο το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια των δύο παιδιών». Τόνισε, δε, την πίστη του στην ανάγκη «απόλυτης ομοψυχίας και πλήρους εθνικής συνεννόησης» και τόνισε: «Βαδίζοντας προς την έξοδο από τα μνημόνια και την επόμενη μέρα χρειάζεται να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, να γίνει ηπιότερο και να υπάρξει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, και για τη συνταγματική αναθεώρηση, και για το Μακεδονικό, αλλά κυρίως για το ελληνικό σχέδιο για την Ελλάδα μετά τη μνημόνια».
 
Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, το αναπτυξιακό ελληνικό σχέδιο «made in Greece» «θα είναι ένα σχέδιο που θα δημιουργεί δουλειές, επενδύσεις, πλούτο, ώστε να οικοδομούμε και κοινωνικό κράτος. Δεν θα είναι ένα σχέδιο προεκλογικής παροχολογίας αλά Σαμαρά το 2014».
 
Επίσης, υποστήριξε ότι «η διαμόρφωση μίας προοδευτικής πλειοψηφίας, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μία μεταμνημονιακή περίοδο, είναι στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «στόχος μας στις εκλογές του 2019 είναι να είμαστε το πρώτο κόμμα, ο νικητής, που θα πάρει την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης». «Θα επιδιώξουμε συγκλίσεις γύρω από ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, με όσες δυνάμεις είναι διαθέσιμες να συμπράξουν σε αυτό» υπογράμμισε.
 
Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι «όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στις εκλογές, η πολιτική συμμαχία υπό τη Φώφη Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής, θα καλείται να πάρει με σαφήνεια μία θέση. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικές λύσεις ή μαζί με τη ΝΔ για λύσεις τύπου συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου». Τέλος, χαρακτήρισε «αυτοκτονική» την άποψη Βενιζέλου για σύμπραξη με τη ΝΔ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03