search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:27
MENU CLOSE

Η Ρωσία δείχνει τα «δόντια» της με εκτοξεύσεις πυραύλων και μεγάλες ασκήσεις αεράμυνας (Photos/Video)

13.04.2018 12:50
Η Ρωσία δείχνει τα «δόντια» της με εκτοξεύσεις πυραύλων και μεγάλες ασκήσεις αεράμυνας (Photos/Video) - Media

 

Παρά την προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ, να ρίξει ελαφρώς τους τόνους μετά τα tweets που απειλούσαν τη Ρωσία με επικειμένη πυραυλική επίθεση, τα στρατιωτικά αντανακλαστικά του Κρεμλίνου ενεργοποιήθηκαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε στη δημοσιότητα οπτικοαουστικό υλικό από εκτόξευση πυραύλων στη Βόρεια Θάλασσα.

Επικεφαλής του στολίσκου ήταν το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ», το οποίο πραγματοποίησε τα «χτυπήματα».

Τα ρωσικά πλοία προσομοίωσαν επιθέσεις με «θύματα» τους ίδιους, δίνοντας την ευκαιρία να δοκιμαστούν τα συστήματα αυτοάμυνας των πλοίων.

Ασκήσεις και με S-400

Το πιο σημαντικό όπλο που έχει αναπτύξει η Ρωσία στα Συριακά εδάφη και αποτελεί «φόβητρο» για τα μαχητικά αλλά και τους πυραύλους των δυτικών είναι φυσικά το σύστυμα αεράμυνας S-400.

Εκτός από τις συστοιχίες που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτέλεσε ακόμη μία μεγάλη άσκηση αεράμυνας και προστασίας των συστημάτων, σε ρωσικό έδαφος

Υπενθυμίζεται ότι ο συριακός στρατός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα εδώ και λίγες μέρες, βρετανικά υποβρύχια διατάχθηκαν να πλεύσουν σε απόσταση βολής από τη Συρία, οι ΗΠΑ έχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά του σκάφη, μεταξύ των οποίων και αντιτορπιλικά που φέρουν πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι είναι τα «φαβορί» για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Στην ευρύτερη περιοχή πλέουν επίσης γαλλικές και γερμανικές φρεγάτες.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει παρατάξει το υπερσύγχρονο (φόβητρο στη Δύση) σύστημα αεράμυνας S-400 καθώς και μοίρες αεροσκαφών και ελικοπτέρων που επιχειρούν από την ρωσική αεροπορική βάση στη Λατάκεια της Συρίας.

Επίσης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Interfax, ο ρωσικός στόλος απέπλευσε από τη βάση του, το συριακό λιμάνι της Ταρσού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26