search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Χατζηδάκης για Συρία: Η Ελλάδα να στοιχηθεί με τη γραμμή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

14.04.2018 13:44
Γόρδιος δεσμός ο κατώτατος μισθός - Στον αέρα η πρωθυπουργική δέσμευση για αύξησή του - Media

 

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηθεί “με τη γραμμή της ΕΕ και τη γραμμή του ΝΑΤΟ” στο θέμα της Συρίας, διατηρώντας “φυσικά τη φωνή, τις απόψεις και τις ευαισθησίες της” διατύπωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά από συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

“(Το θέμα της Συρίας) είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, γιατί δεν έχουμε μόνο δύο αντιμαχόμενες πλευρές, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους μέτωπα. Στη Συρία είναι όλοι εναντίον όλων. Η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να έχει τον μικρομεγαλισμό να πιστεύει ότι θα λύσει μόνη της το ζήτημα. Δυστυχώς είναι ένα ζήτημα που το υφιστάμεθα, και το υφιστάμεθα με τα κύματα των προσφύγων που φτάνουν μέχρι εδώ, σαν να μη μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Νομίζω ότι έχοντας φυσικά τη φωνή μας, τις απόψεις μας, τις ευαισθησίες μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να στοιχηθούμε σε γενικές γραμμές με τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη γραμμή του ΝΑΤΟ, ελπίζοντας εν τω μεταξύ ότι οι δυνάμεις που εμπλέκονται εκεί -και είναι πολλές- θα καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η διάλυση αυτής της χώρας, η οποία δεν έχει κυριολεκτικά προηγούμενο στην πρόσφατη παγκόσμια ιστορία” επισήμανε ο κ.Χατζηδάκης.

Η ΝΔ υπέρ “ολιστικής, σφαιρικής και ενιαίας λύσης” για το θέμα της πΓΔΜ

Ερωτηθείς για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και τις πρόσφατες συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο κ.Χατζηδάκης απάντησε: “Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θα φέρει τελικά κάποια συμφωνία για τα Σκόπια, νομίζω δεν το ξέρει και η ίδια, μετά τα πολύ μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (…) Άλλωστε δεν μιλάμε πια για μία κυβέρνηση στην Ελλάδα. Κατά έναν τραγελαφικό τρόπο μιλάμε για μια κυβέρνηση με δύο πολιτικές: άλλη πολιτική έχει ο κ.Τσίπρας και άλλη ο κ.Καμμένος (…) Η θέση της ΝΔ είναι υπέρ μιας ολιστικής, σφαιρικής και ενιαίας λύσης, που να αντιμετωπίζει το ζήτημα τόσο σε σχέση με το Σύνταγμα της διπλανής χώρας, όσο και σε σχέση με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων απέναντι στην Ελλάδα και όχι φυσικά της Ελλάδας απέναντι στα Σκόπια, που είναι θέμα κωμικοτραγικό ακόμη και να τίθεται. Η θέση της ΝΔ είναι απολύτως σαφής. Αναζητείται η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33