search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Σταματά την απεργία δίψας ο Δημάκης – Τι λέει η δικηγόρος του και το υπουργείο Δικαιοσύνης

14.04.2018 13:58
«Να μην αφήσεις να "σε καταφέρουν" και μην παραιτείσαι, κρατούμενε Βασίλη Δημάκη» - Media

 

Σταματά την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, μετά τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου Δικαιοσύνης για άμεση πρόσβαση στο πανεπιστήμιο. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δικηγόρος του Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, στο Facebook, «Ο Βασίλης #Dimakis σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις». 

Ο Δημάκης έκανε απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι), αλλά το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του. Μόλις χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Δημάκης, αλλά σήμερα το υπουργείο παρείχε τις σχετικές διαβεβαιώσεις. 

Να σημειωθεί οτι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα. Ενώ σήμερα δημοσιεύθηκε κείμενο των «53» που ζητούσε «λύση τώρα» για την υπόθεση του συγκεκριμένου κρατούμενου. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το αίτημα του κρατούμενου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:49