search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:36
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικάνικη πρεσβεία – Κουτσούμπας: Μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία

14.04.2018 16:40
Σε εξέλιξη η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικάνικη πρεσβεία - Κουτσούμπας: Μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία - Media

 

Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική καταδικάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία.

Σύμφωνα με τον 902.gr, στην κεφαλή της πορείας το πανό οι διαδηλωτές κρατούν πανό που αναγράφει: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα» και ακολουθούν τα πανό των κομματικών οργανώσεων.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- είπε: «Απόψε από δω, από το Σύνταγμα, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίθεση που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη. Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του».

Τα συνθήματα «Oι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Oι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» δονούν την ατμόσφαιρα.

Έξω από τη γαλλική πρεσβεία οι διαδηλωτές έκαψαν τη γαλλική σημαία καταδικάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της Γαλλίας σε αυτόν, ενώ ανέγραψαν το σύνθημα «Φονιάδες των λαών». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:36