search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:33
MENU CLOSE

Η επόμενη μέρα στη Συρία: Τι προκάλεσαν οι πύραυλοι στους στόχους (Photos)

15.04.2018 06:27
Συρία: 11 άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ - Media

 

Η Συρία υποστηρίζει ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν είχαν ζημιές. Μάλιστα, οι Ρώσοι δηλώνει ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.Ωστόσο, οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρουσιάζουν μια  άλλη αλήθεια και μια διαφορετική εικόνα…

Πρόκειται για τις φωτογραφίες που έδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο από τις τρεις εγκαταστάσεις που σφυροκοπήθηκαν  επειδή εκτιμήθηκε ότι σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Ασαντ στην επίθεση στη Ντούμα.

Και οι τρεις δυνάμεις που ενεπλάκησαν στην επίθεση έκαναν, μάλιστα, λόγο για χτυπήματα ακριβείας.

Πλήρης η αποτυχία της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας υποστηρίζει το Πεντάγωνο

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πάντως, επλήγησαν και οι τρεις στόχοι. «Χτυπήθηκε επιτυχώς κάθε στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, οι απόψεις διίστανται με τους Ρώσους να υποστηρίζουν ότι αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα οι 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, αποδεχόμενοι παρόλα αυτά ότι επλήγησαν κάποιες εγκαταστάσεις. Αντιθέτως, οι Σύροι επιμένουν ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν δεν υπέστησαν  ζημιές.

Οι φωτογραφίες πάντως μαρτυρούν κάτι διαφορετικό…

Πριν και μετά την επίθεση, στην εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών όπλων Him Shinshar (AP)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28