search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:19
MENU CLOSE

Χωρίς τη συμμετοχή του Εμίρη του Κατάρ η σημερινή διάσκεψη των Αράβων ηγετών

15.04.2018 12:03
Χωρίς τη συμμετοχή του Εμίρη του Κατάρ η σημερινή διάσκεψη των Αράβων ηγετών - Media

 

Το Κατάρ δεν θα εκπροσωπηθεί από τον εμίρη του Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, στη διάσκεψη των Αράβων ηγετών που πραγματοποιείται σήμερα στη Σαουδική Αραβία.

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί ένδειξη ότι η σχεδόν ενός έτους διαμάχη μεταξύ των Αράβων γειτόνων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, απέχει ουσιαστικά από την επίλυσή της.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επιδείνωσαν τις διπλωματικές, εμπορικές και οικονομικές σχέσεις τους με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, αφού κατηγόρησαν το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Από την πλευρά της, η Ντόχα απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός που εφαρμόζεται εναντίον της, εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας αμφισβήτησης της κυριαρχίας της.

Της αντιπροσωπείας του Κατάρ θα ηγηθεί ο μόνιμος αντιπρόσωπος του εμιράτου στην Αραβική Διάσκεψη, Σαίφ μπιν Μουκαντάμ αλ-Μπουαϊναίν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου, χωρίς να σχολιάσει περισσότερο την εξέλιξη αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:18